Saramura de platica

Pestele se curata de intestine, de solzi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Saramura de platica

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 2 l apa
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • 1 lingura de legume deshidratate

Mod de preparare

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa.

Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.

Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.

Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.

Se poate servi cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise