Saramura de peste

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Saramura de peste

Ingrediente

  • 8 buc macrou
  • 3 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare, piper, boia dulce afumata
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri.

Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor.

Se spala legumele si se sterg.

Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa.

Se pune pe gratar macroul cu pielea in jos si se frige pe ambele parti.

Se frig legumele pe gratar.

Dupa ce s-au fript legumele, se curata si se taie bucatele mici, mai putin ardeiul iute pe care il lasam intreg.

Se curata, se marunteste si se pune la calit in putin ulei de masline.

Peste usturoi se adauga legumele coapte, si un litru de apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot.Dupa ce a clocotit se adauga marar si patrunjel tocat marunt.

Se pune pestele intr-o tava adanca apoi deasupra se pun rondele de lamiae si ardeii iuti crestati si se toarna saramura.

Se lasa saramura la odihnit 15 minute ca sa patrunda aromele in peste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise