Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salsa cu capsune si creveti

Ingrediente

  • 9 rosii prunisoara
  • 3-4 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute rosu
  • 300 gr capsune proaspete
  • 1 cutie mica de porumb dulce
  • Patrunjel si coriandru proaspat
  • Sare roz si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Sucul de la 1 lamaie mica
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin(eu am folosit ulei de dovleac)
  • 300 gr creveti
  • In plus pt prajit crevetii:
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 cub mic de unt
  • 1 fir de cimbru sau tarhon proaspat
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 praf de sare roz
  • Felii de lamiae

Mod de preparare

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati sare si piper proaspat rasnit, amestecati si lasati 2-3 minute deoparte, Adaugati boabele de porumb dulce din conserva, uleiul, zeama de lamaie, tocati patrunjelul si coriandrul marunt, Amestecati toate ingredientele, gustati si asezonati daca mai este cazul. Daca va place foarte picant, mai adaugati ardei iute. Dati castronul pentru 10 minute la frigider.

Capsunele le-am spalat, le-am indepartat coditele si le-am taiat in jumatati pe cele mai mici si in sferturi pe cele mai mari. Am presarat putina sare roz, le-am amestecat usor si le-am lasat deoparte pentru 5 minute.

Crevetii au fost pusi cu o ora inainte intr-o strecuratoare. I-am clatit cu putina apa rece, apoi i-am tamponat cu prosoapte de hartie. Intr-o tigaie am pus putin ulei si unt. Cand s-au incins, am adaugat cateii de usturoi curatati si crenguta de tarhon. Am lasat pe foc mic 1 minut. Am adaugat crevetii am crescut flacara de la mic inspre mediu si am prajit crevetii 2 minute pe o parte si pe cealalta, pana au devenit rozalii. I-am stropit cu zeama de lamaie si asta e tot…

Dupa ce salata a stat la frigider 10-15 minute, se adauga capsunele, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute salata la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.

Am ales pahare/cupe pentru montaj. Culorile din salata trebuie sa ne bucure ochiul… Pe margine am montat crevetii, felii de lamaie. Sa degustam, sa savuram si sa ne bucuram de vara!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise