Salata de pepene verde cu haloumi
Pepenele verde este recunoscut pentru gustul său dulce și răcoros, dar și pentru multiplele sale calități: bogat în apă și săruri minerale, în fructoză și vitamine, oferă organismului exact ceea ce are nevoie pentru a te simți
Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile
In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe. Se umple borcanul cu apa, se infileteaza bine. Intr-o cratita pe fundul careia am pus o carpa de bumbac,
Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva
Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le decojim si le taiem cubulete, banana o taiem felii subtiri, iar visinelor le scoatem samburii. Asezam toate fructele
Fructele sunt adorate de toata lumea, mic si mare. Le folosim la prajituri, tarte, dulceturi si marmelade, salate de fructe sau le mancam pur si simplu. Iata alta idee de salata de fructe. Curatam merele de coaja, le taiem si le stropim cu zeama
Spalam capsunile si le taiem pe jumatate. Taiem banana felii, curatam para si kiwi si le taiem bucatele. Punem fructele in bol, adaugam stafidele si curmale fara samburi, adaugam miere si coniacul si amestecam. Pofta buna!
Am aruncat o privire in frigider si am ales fructele pentru o combinatie gustoasa. Pepenele l-am scobit si l-am transformat in bol. Initial planuisem sa fac acest lucru cu ananasul, dar s-a dovedit o treaba mult prea complicata pentru mine, asa ca ananasul
Salsa de ardei cu piersici si rosii
Spalam bine ardeii, , gogosarul si rosiile, le stergam si apoi le taiem marunt. Ceapa curatata o tocam marunt. Usturoiul curatat il trecem prin presa. Piersicile spalate bine le taiem cuburi mai mari. Tocam si patrunjelul verde si stoarcem de zeama
Curatam kiwi si para de coaja. Spalam mar si capsuni. Taiem fructele cubulete. Adaugam zahar/miere si zeama de lamaie amestecam usor.Adaugam iaurt si amestecam usor sau puteti lasa asa. Punem in boluri/pahare si lasam la rece pana in momentul servirii. Aceasta
Curatam portocalele de coaja, le desfacem in felii si le taiem. Marul si para le curatam, scoatem cotoarele si le taiem cuburi. Kiwi le decojim, le taiem bucatele. Mango il taiem pe jumatate, scoatem samburele, il taiem cuburi si le indepartam de pe
Salata de fructe cu vin spumant
Puneti vinul spumant pe foc (la foc mic) impreuna cu batoanele de scortisoara si lasati compozitia sa scada (vinul spumant va prinde aroma scortisoarei) – lasati apoi sa se raceasca; Curatati pepenii de samburi si taiati-i cubulete; Taiati capsunile
Salata din fructul pasiunii, kaki si tamarillos
Spălaţi fructele şi menta. Tăiaţi în jumătăţi fructul pasiunii şi tamarillos şi le scoateţi conţinutul cu o lingură; curăţaţi de coajă şi tăiaţi fructele de kaki în 6-8 bucăţi fiecare. Aşezaţi toate fructele tăiate
Fructele proaspete curatate,taiate cubulete,le punem intr-un bol cu zahar si sucul de mandarine;fructele uscate,mai putin nuca, taiate cubulete,le punem intr-un castron iar peste ele punem 1cana de ceai fierbinte de fructe de padure,acoperim si lasam 15-20min;dupa
Taiati fructele in cuburi potrivite sau felii, jucati-va cu formele si culorile. Adaugati si alte fructe cum ar fii ananas, struguri sau pepene rosu. Amestecati fructele cu zeama de lamaie, zaharul si romul. Serviti rece cu putina frisca daca preferati. Pofta
Se curata si se taie bucatele ananasul, pepenele galben si pepenele rosu. Fructele taiate, se pun intr-un bol. Dupa, frunzele de menta se spala, se taie marunt si se pun peste fructe. Se amesteca, iar deasupra bolului se pun o folie. Bolul se da la
Pepene galben, umplut cu fructe
Pepenele galben si compotul, se lasa la frigider, cateva ore. Apoi, se ia pepenele galben, iar la un capat se taie, asa incat, partea taiata sa aiba rol de capac. Cu o lingura se scot semintele. Iar cu un cutit, se taie miezul, de pe coaja. Trebuie avut
Desert rapid si gustos, ideal de vara
Fructele de scurg de zeama. Ideal ar fi ca si ele sa fie reci, dar sunt bune si calde, pt ca se vor folosi celelalte produse, reci. Dupa se impart fructele in trei parti si se pun in boluri. Peste fructe se pune inghetata, dupa plac, iar deasupra inghetatei
Se curata, se spala si se taie morcovul, rosia, castravetele, salata verde si kiwi. Maslinele se taie rondele, iar mozzarela, se taie bucatele. Se pun toate intr-un bol, dupa care se pun ulei de masline, sare si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca.
Se spala si se curata de coaja fructele, ciresele de samburi apoi se taie cubulete. Asezam fructele in bol optional stropim cu putin lichior iar la final decoram cu frisca si cereale ciocolata.