Salata cu ton, avocado si mozzarella
Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati pe jumatate, le adaugati peste avocado. Puneti si
Salata cu dovlecei la gratar si ton
Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam. Ii acoperim si ii dam la frigider
Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript
Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,
Salata cu cartofi noi si peste afumat
Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron
Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; ouale de prepelita se fierb 5 minute de la primul clocot, apoi se scurg si se baga in apa rece. Avocado se curata cu o lingurita, tot miezul in bucatele mici, mandarinele
Pasta de ton cu gogosari copti
Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente,
Obletel de Dunare marinat in otet
Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite, se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castron. Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand
In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete si ouale de asemenea, tonul scurs si maruntit, ambele cutii cu fasole clatite cu apa rece si scurse, sare, ulei,
Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir
Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca. 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem
Barcute de andive umplute cu salata exotica
Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam cubulețe ananasul și de asemenea îl punem la scurs. Desfacem andivele și
Pentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol, cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa creasca. Adaugam ulei putin cate putin iar la sfarsit, cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca
Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta
Se scurge tonul de apa sau ulei deoparte intr-o sita. Porumbul se fierbe 1-2 minute cu sare si se strecoara. Castraveciorii se taie cuburi marunte. Sosul-se pun ingredientele intr-un borcan potrivit si se bat impreuna cateva minute. Se amesteca bine
Salata rucola cu somon si mango
Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie, incintam 1 lingura de ulei de masline si punem somonul.Il tragem putin la tigaie, pana isi schimba culoarea pe toate
O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi mici Zuzu cremos, marar si rosii.
Cartofi umpluti cu carne tocata de peste
Stiuca ( pestele) se dezoseaza si se toaca carnea, impreuna cu cateii de usturoi si morcovul. Cartofii se fierb cca. 10 minute, dupa care se taie jumatati pe lungime. Se scoate cate putin din miezul fiecarei jumatati si se incorporeaza in carnea tocata.
Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de peste se desface si se pune la scurs bine de tot, intr-o strecuratoare. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, intr-un bol mai incapator. Taiem
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte
1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul şi oregano. 2. Amestecaţi-le pe toate, asezonaţi cu sare şi lăsaţi-le deoparte 10 minute. 3. Tăiaţi
Salata cu ton si fasole boabe rosie
Rosiile cherry le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o taiem rondele. Tonul il scurgem de ulei, iar fasolea de zeama. Branza tofu o taiem cubulete mici. Amestecam toate aceste ingrediente intr-un bol. Intr-un vas micut stoarcem zeama de lamaie,