Ingrediente
1-2 dovlecei mari, , 2 ouă, , ulei, , usturoi(după gust), , 2-3 linguri de muştar, , sare,piper, , pătrunjel verde tocat
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
10 voturi
Mod de preparare
Se taie dovleceii astfel scobiţi în felii groase care se opăresc în apă sărată pana se înmoaie bine(cca.5 min.)
Se scot,se lasă bine la scurs şi la răcit,după care se pasează cu furculiţa sau pe pun în blender pt.a obţine o compoziţie păstoasă.
Intre timp se prepară o maioneză din 2 ouă,la care se adaugă usturoiul pisat si muştarul.se sărează,se piperează după gust.
Pasta de dovlecei se toarnă peste maioneză,se freacă bine,se adaugă frunza de păptrunjel şi se dă la rece.
In funcţie de obiceiuri alimentare putei pune mai mult muştar,pt.că este mai gustoasă picantă.
Este o salată foarte uşor de preparat,mai rapidă decât cea de vinete dar la fel de gustoasă.
Bon apetit!