Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare. Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute (vezi video), apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.
Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii