Ingrediente
0,700 kg de cartofi albi, 2 linguri ulei de masline, 4 linguri de otet din vin, 1 ceapa mare alba, 100 grame masline negre fara samburi, 3 oua fierte tare, 1 ardei capia rosu, 1 ardei capia verde, ½ castravete verde (lung), frunze de patrunjel, o lingurita de sare, o lingurita piper negru
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
14 voturi
Mod de preparare
Se spala bine cartofii apoi se fierb in coaja cam 30 minute.
Se fierb cele 3 oua, „tari”, timp de 3 minute si 30 de secunde. Se dau prin jet de apa rece si se curata de coaja.
Se pregateste otetul astfel: 4 linguri de otet tare se „indoaie” cu apa si se pune pe foc impreuna cu o foaie de dafin, piper boabe, coriandru, o lingurita de zahar. Se dau in 2 clocote si atat. Se strecoara si se da la racit.
Cat timp fieb cartofii, se taie fideluta cei doi ardei capia si ceapa.
Dupa ce au fiert cartofii, se curata fierbinti si se taie rondele. Se amesteca cu ceapa, ardeii, castravetele taiat rondele cu tot cu coaja, maslinele taiate in doua, sarea si piperul. Se aseaza frumos deasupra ouale taiate rondele si se toarna 2 linguri de ulei si otetul dupa gust.
O nota de prospetime si si care va cuceri pe oricine o va da un buchetel de patrunjel verde tocat.
Excelenta pentru atunci cand iti este foame si nu numai.