Aceasta salata delicioasa cu naut, legume si seminte poate fi pregatita in orice sezon.
Aceasta salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregatita in orice sezon pentru ca acum gasim legume proaspete mereu in supermarket, dar vara merge cel mai bine, cand am manca ceva usor, sa ne racorim. In plus, este perfectă pentru o zi de post.
Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte.
A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.
Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut.
Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.
Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.
La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.
Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii