Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - salata verde - 0.400 kg, - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg, - parmezan ras - 0.080 kg, - toast ( paine ) - 0.100 kg, - rosii - 0.100 kg, - masline - 0.0.040, - blat de pizza - 0.200 kg, - file ansoa - 0.015 kg, - oua - 1 buc., - ulei de masline - 0.100 L, - usturoi - 0.100 kg, - suc lamaie - 0.100 L, - sare
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
45 voturi
Mod de preparare
Dressing-ul se face astfel : se amesteca usturoi tocat marunt cu file de ansoa, pana ce se formeaza o pasta. Se adauga sare, ulei de masline ( in fir subtire , ca la maioneza ), suc de lamaie, galbenus de ou. Se amesteca bine.
Bacon-ul se taie in cuburi mici si se prajeste in tigaie.
Din felii de toast sau paine se fac crutoane, care se prajesc in ulei de masline.
Peste salata aranjata in bol se presara dressing-ul pregatit anterior, se presara parmezan, se decoreaza cu rondele de rosie , masline si file de ansoa.De asemeni se pun pe margine bucati taiate din blatul de pizza , preparat la cuptor (uns cu ulei de masline si oregano).
constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Foarte bun si usor de pregatit.
Claudia Marginean (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009
Super si usor de pregatit
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009
Bun bun bun!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009
O bunatate...
Crystyna (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Chiar e delicioasa!!! Felicitari!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
Delicioasa salata.
vera (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
E ft buna aceasta salata, ti-as recomanda parmezanul taiat feliute ft subtiri, la o salata sta mai bine, cit despre crutoane eu le pun in cuptor 5 minute cu putin ulei de masline,sare si piper!! Merita incercata mai ales ca vine vara!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
Ce sa zic, amandoua salatele Caesar arata bine.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Delicioasa si apetisanta.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 martie 2009
Cred ca e foarte buna. Se poate aranja in bol dupa imaginatia fiecarei gospodine. Ideea cu costita si crutoane prajite ma incanta.
Anca , 17 martie 2009
Scuze dar la salata nu prea predomina culorile in special ceva rosu.
Paul Pintilie (Chef de cuisine) , 14 iunie 2008
Salata caesar este aceasta din poza mea! A ta arata si ea bine! Aproximativ sunt la fel (de gustoase!!!)