SALATA CAESAR

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
SALATA CAESAR

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - salata verde - 0.400 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg
  • - parmezan ras - 0.080 kg
  • - toast ( paine ) - 0.100 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - masline - 0.0.040
  • - blat de pizza - 0.200 kg
  • - file ansoa - 0.015 kg
  • - oua - 1 buc.
  • - ulei de masline - 0.100 L
  • - usturoi - 0.100 kg
  • - suc lamaie - 0.100 L
  • - sare

Mod de preparare

Salata verde se rupe fasii mai mari si se aseaza sub forma de turnulet intr-un bol.

Dressing-ul se face astfel : se amesteca usturoi tocat marunt cu file de ansoa, pana ce se formeaza o pasta. Se adauga sare, ulei de masline ( in fir subtire , ca la maioneza ), suc de lamaie, galbenus de ou. Se amesteca bine.

Bacon-ul se taie in cuburi mici si se prajeste in tigaie.

Din felii de toast sau paine se fac crutoane, care se prajesc in ulei de masline.

Peste salata aranjata in bol se presara dressing-ul pregatit anterior, se presara parmezan, se decoreaza cu rondele de rosie , masline si file de ansoa.De asemeni se pun pe margine bucati taiate din blatul de pizza , preparat la cuptor (uns cu ulei de masline si oregano).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise