autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
Blat: 4 oua,, 1/2 cana faina,, 1/3 cana cacao,, aprox. o cana zahar,, o lingurita esenta de vanilie,, un varf cutit praf de copt,, un varf cutit bicarbonat,, un praf de sare,, 1/3 cana apa (80 ml)., Umplutura: un compot de visine (fara zeama,, 2oo ml frisca lichida,, 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri zeama compot,, 2 linguri zahar tos,, cca. 80g zahar pudra (dupa gust), Glazura: 2 linguri unt,, 2 linguri apa,, 2 linguri cacao,, 1 cana zahar pudra,, esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se adauga 1/3 cana zahar.Separat, se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare.Peste galbenusuri se pune putin din albusuri si se adauga treptat compozitia uscata si apa.Se amesteca bine si se adauga restul de albusuri.Se umezeste tava de la cuptor si se acopera cu folie de aluminiu. Se unge folia bine cu ulei, dupa care se toarna compozitia in tava. Se coace la foc mic timp de 20-25 min ( incearca cu scobitoarea ).
Se pudreaza un prosop de bucatarie,cu zahar pudra. Peste el se aseaza foaia de rulada, cu fata in jos. Se desprinde usor folia de pe foaie. Atentie: se lucreaza repede, sa nu se intareasca foaia! Se intoarce foaia cu fata in sus, se acopera cu prosopul si se ruleaza. Se lasa la rece. Se pun visinele (fara samburi) intr-un vas, la foc mic, se adauga 2 linguri zahar si amidonul dizolvat in 3 linguri zeama de compot. Se lasa putin, pana se ingroasa amidonul. Se lasa la rece. Intre timp, se bate frisca impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se adauga visinele racite. Se deface usor foaia de rulada si se pune umplutura, dupa care se ruleaza.
Se topeste untul la foc mic, se adauga apa si cacao. Se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna peste rulada si, optional, se orneaza cu visine intregi. Se pot folosi si visine proaspete, dar mai adaugati putin zahar pudra in umplutura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu visine, frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Mariana Duta , 26 august 2014

    Daca vrei sa-ti inpresionezi musafirii merita.Delicios si gustos.

  • Czompa Nadia , 01 octombrie 2013

    Delicioasa

  • Teodora Biriuc , 19 august 2013

    hmmmmm

    • Maria Viorica , 19 august 2013

      wow, delicios.....

    • Fadil Mazrekaj , 18 august 2013

      Leka

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      Multumesc pt. aprecieri, Alexanca! Este si f. buna! Gustul acrisor si "migdalat" al visinelor se potriveste de minune cu ciocolata si frisca. Nici nu e greu de facut si nici prea scumpa.

    • Geanina

      Geanina (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

      Arata super!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua,
  • 1/2 cana faina,
  • 1/3 cana cacao,
  • aprox. o cana zahar,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • un varf cutit praf de copt,
  • un varf cutit bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1/3 cana apa (80 ml).
  • Umplutura: un compot de visine (fara zeama,
  • 2oo ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri zeama compot,
  • 2 linguri zahar tos,
  • cca. 80g zahar pudra (dupa gust)
  • Glazura: 2 linguri unt,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana zahar pudra,
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

13 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Gabri...Ela (Chef de cuisine)

Multumesc pt. aprecieri, Alexanca! Este si f. buna! Gustul acrisor si "migdalat" al visinelor se potriveste de minune cu ciocolata si frisca. Nici nu e greu de facut si nici prea scumpa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu miere si fructe