Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Rulada cu visine, frisca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat: 4 oua,
  • 1/2 cana faina,
  • 1/3 cana cacao,
  • aprox. o cana zahar,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • un varf cutit praf de copt,
  • un varf cutit bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1/3 cana apa (80 ml).
  • Umplutura: un compot de visine (fara zeama,
  • 2oo ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri zeama compot,
  • 2 linguri zahar tos,
  • cca. 80g zahar pudra (dupa gust)
  • Glazura: 2 linguri unt,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 cana zahar pudra,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se adauga 1/3 cana zahar.Separat, se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare.Peste galbenusuri se pune putin din albusuri si se adauga treptat compozitia uscata si apa.Se amesteca bine si se adauga restul de albusuri.Se umezeste tava de la cuptor si se acopera cu folie de aluminiu. Se unge folia bine cu ulei, dupa care se toarna compozitia in tava. Se coace la foc mic timp de 20-25 min ( incearca cu scobitoarea ).

Se pudreaza un prosop de bucatarie,cu zahar pudra. Peste el se aseaza foaia de rulada, cu fata in jos. Se desprinde usor folia de pe foaie. Atentie: se lucreaza repede, sa nu se intareasca foaia! Se intoarce foaia cu fata in sus, se acopera cu prosopul si se ruleaza. Se lasa la rece. Se pun visinele (fara samburi) intr-un vas, la foc mic, se adauga 2 linguri zahar si amidonul dizolvat in 3 linguri zeama de compot. Se lasa putin, pana se ingroasa amidonul. Se lasa la rece. Intre timp, se bate frisca impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se adauga visinele racite. Se deface usor foaia de rulada si se pune umplutura, dupa care se ruleaza.

Se topeste untul la foc mic, se adauga apa si cacao. Se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna peste rulada si, optional, se orneaza cu visine intregi. Se pot folosi si visine proaspete, dar mai adaugati putin zahar pudra in umplutura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise