Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu frisca, banane si kiwi

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada
  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 25 g amidon
  • 40 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 500 ml frisca(crema lichida dulce)
  • 4 banane coapte
  • 4 kiwi
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si usoara, care merge foarte bine dupa o masa bogata, deci o poti servi cu incredere. De aceea eu am facut-o de Pasti si chiar v-o recomand in astfel de ocazii.

Foaia de rulada se pregateste destul de repede, este pufoasa si elastica, iar umplutura "frisca", se pregateste „la rece”, fara gatire, fara unt sau oua si e chiar perfecta pentru orice tip de tort sau prajituri. In maxim 10 minute este gata!

Daca dorim sa obtinem o crema perfecta vom folosi fie gelatina fie intaritor de frisca. Acum trecem la prepararea blatului:

Mai intai vom pregati tava in care vom coace foaia de rulada, pe care o vom tapeta cu hartie de copt. Pentru blat vom face o compozitie aproape clasica, ca cea de pandispan. Galbenusurile, care au fost lasate la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si extractul de vanilie, pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata o culoare albicioasa. Amestecam laptele cu uleiul si il vom turna peste galbenusuri si vom mixa pana se omogenizeaza compozitia. Faina o vom amesteca cu praful de copt, sarea si amidonul, apoi le vom cerne peste compozitia de galbenusuri in doua reprize, vom incorpora cu o paleta de silicon, prin miscari largi de sus in jos, pentru a fi bine aerisita compozitia. La sfarsit vom mixa albusurile pana devin ca o crema, apoi le vom adauga aluatului nostru, tot in doua reprize cu ajutorul unei spatule, folosind aceeasi metoda de mai sus. Compozitia o vom turna in tava, nivelandu-se usor pentru a obtine o foaie dreapta. Se va coace in cuptorul preinacalzit la 180 de grade, cca. 25-30 minute(eu am folosit o tava cu dimensiunile 28x37cm). Sa aveti grija sa nu lasati foaia sa se usuce pe margini doarece se va rula mai greu si se poate rupe. Dupa coacere lasati foaia la racorit 2-3 minute apoi o rulati cu tot cu hartie de copt. Trebuie sa se raceasca complet inainte de umplere. Crema, dupa cum v-am amintit mai sus este o crema la rece si nu necesita prea mult timp la prepararea ei. Turnam in bolul de la mixer crema, vanilia si intaritorul de frisca. Mixam bine pana devine pufoasa si ferma. Dupa ce s-a racit complet foaia de rulada, o derulam de pe foaia de copt, apoi vom pune crema de frisca intr-un strat nu prea gros, o intindem pe toata suprafata, lasand pe una din laturile mai mari o margine de 2 cm neacoperita cu crema, iar pe mijloc vom pune fructele, aranjate cat mai uniform; bananele le vom taia in jumatate pe lungime, iar kiwi le vom felia in 3sau 4 bucati, in functie de marime. Rulam incet foia de rulada cu frisca si fructe, cat mai strans, spre marginea lasata neacoperita de crema. O “imbracam” in folie alimentara si o punem in frigider pentru minim o ora. Dupa ce s-a intarit crema ne vom ocupa de ornarea ruladei, fie o vom pudra cu zahar si orna cu fructe, fie o imbracam in frisca si orna dupa preferinta, apoi o putem felia.

Noi nu prea am avut rabdare sa asteptam sa se raceasca, asa ca am taiat-o imediat. Desigur, daca o vom lasa cateva ore la frigider se va taia mult mai usor si perfect, deoarece foaia absoarbe din umplutura si se inmoaie.

Este o rulada delicioasa si racoroasa, deci numai potrivita pentru sezoanele primavara-vara..!

Va doresc : Pofta buna!

Specific: Romania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise