autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 legături pătrunjel proaspăt,, 4 oua, 1 vârf de cuţit cu sare,, 100 g smântână,, 1 vârf de cuţit cu piper negru,, 80 g făină,, 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,, 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker., , Pentru umplutură:, 70 g brânză albastră ( Roquefort),, 200 g smântână,, 250 g brânză de vaci proaspătă,, 1 vârf de linguriţă de muştar,, 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),, 1 vârf de cuţit cu sare,, 1 vârf de cuţit cu piper negru,, 4 felii de şuncă

Dificultate: Medie Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun
deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.
Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.
Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.
Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.
Înainte de servire, rulada se taie felii.
A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Sarbatori, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • cri , 04 iunie 2015

    http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/06/rulada-de-migdale-cu-broccoli-keto.html

  • Aurelia Boncut , 19 ianuarie 2015

    Aveti foarte bune , gustoase si aspectoase retete

  • Daniela Prisacariu , 14 octombrie 2014

    Imi cer scuze,domnule Pandelea daca va deranjez,dar pe acest site intra persoane interesate de bucatarie si nu stau neaparat sa- si verifice punctuatia,iar "trebe" este un regionalism.

    • Daniela Prisacariu , 14 octombrie 2014

      Ma dati gata cu retetele voastre!

    • Smaranda Marcela Ion , 10 decembrie 2013

      suna interesant am sa incerc

    • Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

      trebe incercata ???hmmmmm cred ca e buna ......

    • Mimi Istrate , 17 noiembrie 2013

      vreau sa incerc acest fel ,tentant!

    • Agata Aida , 15 noiembrie 2013

      delicioasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Vai Sidy cat e de aspectuoasa!

    • Elena Florescu , 13 noiembrie 2013

      e foarte gustoasa si buna

    • Petrica Tudor , 13 noiembrie 2013

      Am facut-o si eu si mi-a placut mult! ......dar mai ales invitatilor!

    • Livia iuscu , 13 noiembrie 2013

      mmmmmmmm......

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      Cred ca este foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

      hmm,un adevarat rasfat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.
  • Pentru umplutură:
  • 70 g brânză albastră ( Roquefort),
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de şuncă

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

cri

http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/06/rulada-de-migdale-cu-broccoli-keto.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu piept de pui