688
retete

Alte sectiuni
  • Aluat fraged cu untura si cidru

    Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât

    0 comentarii

  • Cozonac cu aluat oparit

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la

    0 comentarii

  • Tort cu zmeura si whisky

    Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu cacaos

    0 comentarii

  • Salata Rogvaiv cu ton

    Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor. Morcovii

    0 comentarii

  • Oua umplute

    Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Se racesc. Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul sau de mâna.  Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata

    Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza

    0 comentarii

  • Snitele de curcan cu amestec de legume

    Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată. Până acum le făceam din porc, însă de Crăciun, am încercat și din piept de curcan, au fost la

    0 comentarii

  • Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

    De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile

    0 comentarii

  • Mini cozonaci cu nuca

    Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul,

    0 comentarii

  • Toba de casa

    Stomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor pune la fiert in apa rece, circa 30 de minute, adunandu-se

    0 comentarii

  • Maios din ardeal

    Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora. Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este aproape fiarta, se pune la fiert si ficatul de porc. Ficatul

    0 comentarii

  • Rate umplute, pe gratar

    Se curata ratele bine, fara a se portiona trebuie sa ramana intregi. Se pun condimentele intr-un vas, se omogenizeaza si se ung bine ratele. Se dau ratele la rece pentru circa 48 ore. Se umplu ratele cu felii de lamaie, portocala, bucati de morcovi,

    0 comentarii

  • Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat

    Se incalzeste laptele putin. Se pun intr-un vas circa 100 ml lapte, putin zahar, drojdia si vreo cinci linguri faina de grau. Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. In restul de lapte se pune zaharul si se topeste,

    0 comentarii

  • Tort cu blat cu gem de gutui

    Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa. Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema. Se unesc cremele

    0 comentarii

  • Briose Red Velvet de Craciun

    Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul.

    0 comentarii

  • Lebar de casa

    Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng). Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare. Eu am fiert-o separat pentru că am avut mai multă și am făcut și tobă,

    0 comentarii

  • File de curcan gatit lent, cu dulceata de afine si dulceata de ceapa

    Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele

    0 comentarii

  • Cozonac de la Moldova

    Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe. In restul de lapte se topește zahărul. 9 gălbenușuri se bat cu sarea. Când maiaua se răcește, se adaugă

    0 comentarii

  • Babka cu dulceata de lapte si fistic

    Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele. Apoi se adaugă apa călduță și ouăle, mixându-se

    0 comentarii

  • Piftie (racitura) din Moldova

    Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os. Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.