autor:

» » Dulciuri diverse

Rasturnata cu visine si frisca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
1 borcan 800 gr de visine fara samburi, 5 oua, 6 linguri apa minerala, 4 linguri ulei, 1/2 cana zahar, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 10-12 linguri faina, 10 linguri smantana pentru frisca, 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 lingura zahar pudra simplu, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Ouale le separam.
Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
O batem in continuare pana se intareste.
Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
Dam la rece apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac