Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pulpa de porc la tava cu sote de ciuperci si cascaval pane

Ingrediente

  • 700 kg pulpa de porc fara os
  • 2 linguri untura
  • 200 ml vin rosu
  • foi de dafin, scortisoara
  • 500 g ciuperci,
  • 100 ml ulei,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1 lingura faina,
  • 250 g de smantana,
  • 400 g cascaval feliat
  • faina, pesmet;
  • 2 oua,
  • 200 ml ulei,
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pulpa se curata bine de pielite, se spala, se portioneaza si se bate putin la o grosime potrivita ca sa se patrunda bine. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se frige apoi in tava in care s-au incins doua linguri de untura. Dupa ce se patrunde putin se adauga vinul, foile de dafin si scortisoara. Se intoarce sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cand furculita patrunde usor in carne friptura este gata. Peste sosul din tava se mai adauga putin vin care se condimenteaza dupa gust si se pastreaza cald.

Ciupercile se spala si se taie in felii subtiri. Se pot lasa si jumatati sau intregi daca sunt mici. Se calesc intr-un vas cu 100 ml ulei, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fierb. Se prepara o compozitie din doua linguri de faina si smantana. Se adauga compozitia peste ciuperci, se pune sare si piper dupa gust. La final se adauga usturoiul pisat si se mai fierb putin pana se ingroasa compozitia.

Cascavalul se taie in felii de jumatate de deget grosime. Se trec prin faina si ou, apoi din nou prin faina, oua si la sfarsit prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, la foc mare avand grija sa nu se prajeasca prea tare sau sa se topeasca.

Se servesc impreuna cu sosul de vin si scortisoara. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise