autor:

sonia dumbrava

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de porc impanata

Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia dumbrava (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Ingrediente
1 kg pulpa de porc fara os, 2 bucati ardei gras rosu, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 foi de dafin ,o capatana de usturoi, 200g ciuperci proaspete, 1 carnat afumat, 2-3 linguri de ulei, 250 ml apa, 250 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se cresteaza din loc in loc [se fac mici buzunare cu varful unui cutit]. Usturoiul se curata, apoi se taie carnaciorul afumat in felii nu foarte groase ,iar in fiecare buzunar ,se pune cite un catel de usturoi, si o felie de carnat afumat. Se ia apoi o tava putin mai inalta, se asaza carnea cu grija sa nu iasa usturoiul si carnatii in tava, se stropeste cu ulei, si cana de apa ,se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade. Intre timp, se taie felii ciupercile spalate si ardeiul gras fideluta. Dupa 30 de minute, se scoate tava din cuptor, se adauga ciupercile si ardeii, se acopera iar cu folia, si se mai da la cuptor inca 30 de minute. Apoi bulionul se dizolva in vin, se scoate folia de pe tava, se toarna lichidul in tava, si se da la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie. Se stropeste din cind in cind bucata de carne, cu sosul din tava. Cind este gata, se taie bucata de carne in felii si se poate servi cu cartofi natur ,au alte garnituri. Atentie - nu taiati carnea felii de prima oara, pentru ca se usuca si nu mai este la fel de zemoasa. Trebuie preparata bucata intreaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • xtyna

    xtyna (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    super bun!

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    delicios

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Ofriptura delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Bine ai venit alaturi de noi si felicitari pentru reteta !

    • sonia dumbrava

      sonia dumbrava (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Multumesc Lia Maria ,am gasit saitul intimplator ,deci abia acum incep .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Bine ai venit in marea noastra familie, a gustosilor ! Ai preparat o fripturica tare buna, imi place ! ***** Ps: am citit ca-ti place sa faci si prajituri...deci te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc fara os
  • 2 bucati ardei gras rosu
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin ,o capatana de usturoi
  • 200g ciuperci proaspete
  • 1 carnat afumat
  • 2-3 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin alb

Raporteaza reteta

xtyna (Chef de cuisine)

super bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Boccelute cu carne tocata