Puiul se curata se parleste si se trece printr-un jet de apa, se tamponeaza pentru a se-ndeparta apa de pe el, se face un dressing cu care se unge puiu, se amesteca: uleiul de masline cu pudra de usturoi, zaharul brun, se adauga sare, cimbru si tarhon si cu aceasta se unge puiul, se freaca bine puiul pentru a prinde un gustul dulceag.
Dupa care se trece la taierea ciupercilor si a costitei, se taie ceapa, se zdrobesc cateii de usturoi, painea se rupe in bucati mici si se amesteca totul cu vinul, un pic de ulei, sare, tarhon si cimbru.
Se calesc 4-5 minute dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.
Cu compozitia respectiva se va umple puiul, dupa ce a fost uns cu un pic de unt pe dinauntru, se va trece la introducerea compozitiei. Pentru a nu iesi compozitia din pui se leaga picioarele puiului pentru a fi doar putin loc liber.
Se da la cuptor intr-o tava in care se pune: ulei, 1 ceasca de vin, 2-3 catei de usturoi taiati fin, 2-3 frunze de dafin, sare si tarhon. Se da puiul la cuptor si se incearca din 30 in 30 de minute, totodata se pune sos-ul din tava peste pui, pentru fragezire si un gust deosebit si se continua coacerea lui pana cand este rumenit bine. Se poate servi cu piure de cartofi sau cartofi natur.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii