autor:

Dan Mircea

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Ingrediente
&bull700 g pulpe de pui dezosate fara piele, &bull500 g ciuperci champignon, &bull1 ceapa mijlocie, &bull1 cub supa de legume sau de pui, &bull3 linguri ulei de floarea soarelui, &bull150 ml smantana lichida pentru gatit, &bull1 lingura faina alba, &bullsos de piper verde, &bullsare, &bullpiper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari.

Ceapa se taie marunt.

Ciupercile se spala si se taie felii.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul si se pun bucatile de pui, amestecandu-le in asa fel incat sa se faca pe toate partile, circa 5 minute, apoi se adauga ceapa care se lasa impreuna cu carnea, sa se inmoaie, inca circa 3 minute. Daca nu lasa carnea destula apa, se adauga putina, ca sa nu se arda carnea si ceapa. Se introduce si cubul de supa si se amesteca.

Se adauga ciupercile si se lasa circa 15 minute (ciupercile vor lasa si ele apa), amestecand din cand in cand.

Se pune smantana intr-un bol si se toarna faina in ploaie, amestecand pentru ca sa nu se faca cocoloase.

Amestecul se toarna peste carnea cu ciuperci, se taie plicul cu sosul de piper verde si se toarna si sosul peste intreaga compozitie. Se potriveste de sare si piper, dupa gust (atentie, cubul de supa contine sare, deci s-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare in plus).

Se mai fierbe 5 minute si se serveste cu mamaliga calda si cu un pahar cu vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci si sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • &bull700 g pulpe de pui dezosate fara piele
  • &bull500 g ciuperci champignon
  • &bull1 ceapa mijlocie
  • &bull1 cub supa de legume sau de pui
  • &bull3 linguri ulei de floarea soarelui
  • &bull150 ml smantana lichida pentru gatit
  • &bull1 lingura faina alba
  • &bullsos de piper verde
  • &bullsare
  • &bullpiper

Raporteaza reteta

Retete
de Dan Mircea
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

10 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Varza de bruxelles cu jambon si bacon