Ingrediente
- 2 oua, - 9 linguri zahar, - 9 linguri ulei, - 9 linguri lapte, - 12 linguri faina, - 1 lingura praf de copt, - 6 mere potrivite, - 2-3 linguri zahar, - scortisoara
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
27 voturi
Mod de preparare
Se pune deoparte si se pregatesc merele, se curata, se taie felii sau cubulete, cum preferati, se pun intr-o oala, se adauga cele 2-3 linguri de zahar peste si se pun pe foc pana ce sucul lasat de merisoare, scade :). Cand acesta a scazut, se iau de pe foc si se adauga scortisoara (cam o lingurita). Se lasa la racit.
Intre timp, luam o tava, o ungem cu unt si o tapetam cu faina (eu am o tava rotunda cu inel detasabil, diametrul 24cm), turnam jumatate din aluat si dam la cuptor pentru 10-12 minute la 180 grade (cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Trecute cele 10-12 minute, scoatem tava, turnam compozitia cu mere si cealalta jumatate de aluat si mai dam la cuptor pentru inca 40 de minute. Trecute si cele 40 de minute, inchidem cuptorul si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem si o pudram cu zahar, sau nu, cum doriti :).
Tin sa precizez ca reteta nu imi apartine, ii multumesc doamnei Laura Sava pentru aceasta minunatie, o fac ori de cate ori am ocazia pentru ca este delicioasa si se face fooooarte repede :). Pofta buna!!!