Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor 30 min la 180 grade.
Glazura de ciocolata alba: topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur, o turnam peste blatul cald. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permanent. Se adauga untul si se lasa la foc mic. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar. Punem si nucile si lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba.
La final topim ciocolata neagra cu uleiul si punem peste crema caramel
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii