Ingrediente
Ingrediente pentru sos:, , 1. 350 ml cafea tare, 2. jumatate de cana de zahar brun, 3. jumatate de cana de zahar alb, 4. 40 gr pudra de cacao, 5. un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr), , Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22):, , 1. 80 gr unt topit la bain-marie, 2. o cana de faina, 3. 160 gr zahar alb, 4. 1 ou, 5. esenta de cafea, 6. 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr), 7. o lingurita si jumatate de praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
5 voturi
Mod de preparare
Pentru inceput, sa-ti spun despre prajitura-pudding. Este vorba practic, de doua deserturi in unul singur. Pusa la cuptor, prajitura - adica pandispanul - creste mare si pufos, iar in acelasi timp, sosul se topeste si patrunde la baza pandispanului, facandu-l cremos. Se serveste alaturi de o cupa de inghetata, de data aceasta, de vin rosu. Dar asta-i povestea de maine, asa ca, va urma...!
Prepari mai intai cafeaua. Intr-un ibric mai incapator pui ciocolata, cacaoa, zaharul, cafeaua si lasi la foc mic.
Untul il topesti la bain-marie si il mixezi cu zaharul, pana devine ca o crema usoara. Adaugi oul si esenta de cafea. Apoi alternativ, pui din lapte si din faina (amestecata inainte cu praful de copt) si amesteci bine de fiecare data. Torni compozitia intr-un vas (22/22) tapetat cu hartie de copt. Deasupra, torni usor sosul de cafea. Toarna cu grija, de la o inaltime mica, pentru a nu deranja aluatul. Pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade, la mijloc, 40-45 de min, facand la final testul scobitorii.
Maine te astept cu reteta inghetatei de vin rosu !
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011
Hmmm...ce pofta mi-ai facut!