Prajitura Opera

Reteta de prajitura Opera. Prajitura Opera reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu crema de ciocolata. Retete de prajituri cu ness. Retete de prajituri.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura Opera

Ingrediente

  • Foi :
  • 6 oua
  • 6 albusuri
  • 250 g migdale
  • 20 g cacao neagra
  • 200 g zahar pudra vanilat
  • 50 g faina
  • 20 g zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 50 g unt gras 80 %
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g unt gras 80 %
  • Crema de cafea:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • 3 linguri de apa
  • 300 g unt gras 80 %
  • 2 pliculete de cafea solubila
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop de cafea:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Reteta de prajitura Opera, desi necesita putina rabdare, este usor de preparat. Si va spun ca merita tot timpul alocat, rezultatul este fabulos!

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul .

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.

Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă . Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.

Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca . 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.

Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul . Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline .

Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul . Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie! nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă . Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.

Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul . Se dă la răcit.

Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao .

Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise