Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema.
In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul si le batem pana este o crema spumoasa adaugam treptat uleiul, faina cacao si coaja de lamaie rasa - iese un aluat putin lipicios ca o smantana groasa. Se unge o tava dreptunghiulara cu putin ulei si intindem aluatul inauntru egal pe toata suprafata tavii - o coacem 10 minute la 180 de grade atat sa faca o pojchita deasupra.
Crema - se bat albusurile bine cu mixerul si cand incepe sa se formeze spuma se adauga zaharul treptat iar cand s-a format bezeua se adauga nuca de cocos treptat ca spuma sa nu se sparga si esenta de migdale sau vanilie.
Se scoate tava din cuptor se unge gemul pe toata suprafata bazei dupa care se adauga crema de spuma si se adauga din nou la cuptor la 180 de grade ptr 20 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata.
Cui ii place poate orna cu viermisori de ciocolata dar este foarte buna si asa. O prajitura usoara si foarte gustoasa.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii