Prajitura " Inghetata falsa "

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura " Inghetata falsa "

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat :
  • - 6 oua
  • - 150 g zahar
  • - 30 g cacao
  • - 70 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 galbenusuri
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g unt
  • - 100 g zahar pudra
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar tos
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

In compozitie adaugati, treptat, faina si cacaoa, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma.

Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa, o intindeti cat mai uniform si o dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Intre timp preparati crema astfel: amestecati galbenusurile cu zaharul vaniliat, faina si laptele. Puneti vasul pe foc, si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Se da crema la rece.

Separat se freaca spuma un unt cu 100 g zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugati untul frecat si omogenizati bine, amestecand cu mixerul pana ce rezulta o crema fina..

Peste blatul de prajitura rece intindeti toata crema. Deasupra se intinde glazura preparata din albusurile batute cu zaharul si vanilia pe bain-marie aprox. 5-7 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise