Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, 3 oua, 100 g zahar, 1 plic praf de copt stins, 200 g unt, 4 cani faina, , Pentru umplutura avem nevoie de:, 1 kg de mere, zahar dupa gust, 50 g unt, 1 lingurita scortisoara
Dificultate: Medie | Timp: 2h
93 voturi
Mod de preparare
Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.
Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.
Am asezat prima foaie in tava unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.
Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
Anka Vally , 02 martie 2015
Cuptorul la ce termperatura?
Iuliana Patrascu Rusu , 14 februarie 2015
eu coc toate trei foile , poi crema de mere intre ele si o las pina a doua zi dupa care o tai. am facut-o de f multe ori
Felicia Duma , 12 decembrie 2014
A scris 50 g unt.....
Daniela Cucu , 18 noiembrie 2014
Eu o fac doar cu 2foi,iar prima o pun un pic in cuptor
Nicoleta Barbu , 16 noiembrie 2014
Am testat reteta si este corecta! Prajitura a iesit extraordinar de frageda si de gustoasa! Foaia din mijloc s-a copt foarte bine!
Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2014
ca placinta, este preferata mea
Mia Bajenaru , 17 octombrie 2014
Nu se pot coace foile,una cate una si apoi asamblate cu merele?
Zsuzsa Gyongyossy , 28 august 2014
merele se calesc si raman fara zeama
Tee78 (Bucatar sef) , 26 iunie 2014
Am facut aseara reteta. Exact asa cum scrie, cu 3 foi. Am pus-o la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade. S-a copt perfect si e extra frageda. Am totusi o singura obiectie: e prea putina umplutura. Data viitoare cand o voi face, voi pune 2 kg de mere.
Camelia Mihaela Neculae , 04 martie 2014
Am redus proportional cantitatile pentru ingredientele foilor pentru 2 oua si am facut 2 foi: una sus si una jos , intre care am pus umplutura pentru care am mentinut cantitatile, este mai buna mai plina cu mere. Super !
Nina Trim , 08 decembrie 2013
Merele se calesc si cu unt?Daca da,nu ati mentionat cantitatea.Cuptorul ce temperatura trebuie sa aiba?
Adriana Florentina Adriana Florentina , 14 noiembrie 2013
Eu fac de mult aceasta prajitura si va asigur ca se coace foarte bine chiar daca are multe straturi.
cristina , 14 noiembrie 2013
de cand il am in fb numai bunaciuni face totul foarte bun
Maria_Pop (Bucatar) , 17 octombrie 2013
eu am sa coc foile una cate una...parerea mea :)
monica , 07 octombrie 2013
Secoc foile pe rand, apoi se umplu cu marele calite
Hauer Rozalia , 07 octombrie 2013
SUPER PRAJITURA
Simion Dorina , 04 septembrie 2013
Cine a facut si stie mai bine reteta sa o comenteze sa știm si noi dacă a iesit sau nu
Elena Toma , 04 septembrie 2013
eu as pune prima foaie la cuptor sa o ia focul putin, pt a nu se incruzi si pt a suporta restul greutatii; apoi as pune merele fff scurse si as continua see you a doua foaie dupa care iar, as introduce tava in cuptor cinci minute sa o ia focul putin, apoi as pune ultimul strat si foaia; astfel, foile sunt toate, de temperatura , timpul de coacere este acelasi, adica 40 min. si toata lumea este multumita! incercat!
Victoria Stefanache , 04 septembrie 2013
Sau, mai corect spus, e incompleta.
Dana Bercaru , 03 septembrie 2013
Si se coc foile see you umplutura? nu prea cred/ trei foi deodata?
Elena Badea , 03 septembrie 2013
Si cum ar trebui sa fie reteta Ella?
Mariana Simionescu , 03 septembrie 2013
Ce bine arata! :)
deea (Chef de cuisine) , 07 mai 2012
ce bine arata, felicitari!!!!