autor:

» » Prajituri

Prajitura frageda cu mere

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, 3 oua, 100 g zahar, 1 plic praf de copt stins, 200 g unt, 4 cani faina, , Pentru umplutura avem nevoie de:, 1 kg de mere, zahar dupa gust, 50 g unt, 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 2h

93 voturi

Mod de preparare

In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra),un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic,nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara.Se lasa la racit.

Am impartit aluatul in 3 parti egale,pe care le-am intins cu sucitorul.
Am asezat prima foaie in tava unsa bine cu unt,am acoperit cu mere,alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frageda cu mere si dovleac

Prajitura frageda cu mere si dovleac

1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul

23 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii

  • Tanea , 16 august 2018

    E ușoară dar la ce temperatura ce coace și câte minute numai autorul stie

  • Dana Enache , 08 mai 2015

    Prajitura a iesit fff buna, am facut-o aseara. Reteta e corecta....merele le-am calit putin....toate foile s-au copt bine.

  • Vetuta_Bebec (Maestru bucatar) , 02 martie 2015

    Cred ca este buna ,dar nu toata lumea are masina de facut piine.

    • Anka Vally , 02 martie 2015

      Cuptorul la ce termperatura?

    • Iuliana Patrascu Rusu , 14 februarie 2015

      eu coc toate trei foile , poi crema de mere intre ele si o las pina a doua zi dupa care o tai. am facut-o de f multe ori

    • Felicia Duma , 12 decembrie 2014

      A scris 50 g unt.....

    • Daniela Cucu , 18 noiembrie 2014

      Eu o fac doar cu 2foi,iar prima o pun un pic in cuptor

    • Nicoleta Barbu , 16 noiembrie 2014

      Am testat reteta si este corecta! Prajitura a iesit extraordinar de frageda si de gustoasa! Foaia din mijloc s-a copt foarte bine!

    • Laryssa_Manole Piciu

      Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2014

      ca placinta, este preferata mea

    • Mia Bajenaru , 17 octombrie 2014

      Nu se pot coace foile,una cate una si apoi asamblate cu merele?

    • Zsuzsa Gyongyossy , 28 august 2014

      merele se calesc si raman fara zeama

    • Tee78 (Bucatar sef) , 26 iunie 2014

      Am facut aseara reteta. Exact asa cum scrie, cu 3 foi. Am pus-o la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade. S-a copt perfect si e extra frageda. Am totusi o singura obiectie: e prea putina umplutura. Data viitoare cand o voi face, voi pune 2 kg de mere.

    • Camelia Mihaela Neculae , 04 martie 2014

      Am redus proportional cantitatile pentru ingredientele foilor pentru 2 oua si am facut 2 foi: una sus si una jos , intre care am pus umplutura pentru care am mentinut cantitatile, este mai buna mai plina cu mere. Super !

    • Nina Trim , 08 decembrie 2013

      Merele se calesc si cu unt?Daca da,nu ati mentionat cantitatea.Cuptorul ce temperatura trebuie sa aiba?

    • Adriana Florentina Adriana Florentina , 14 noiembrie 2013

      Eu fac de mult aceasta prajitura si va asigur ca se coace foarte bine chiar daca are multe straturi.

    • cristina , 14 noiembrie 2013

      de cand il am in fb numai bunaciuni face totul foarte bun

    • Maria_Pop

      Maria_Pop (Bucatar) , 17 octombrie 2013

      eu am sa coc foile una cate una...parerea mea :)

    • monica , 07 octombrie 2013

      Secoc foile pe rand, apoi se umplu cu marele calite

    • Hauer Rozalia , 07 octombrie 2013

      SUPER PRAJITURA

    • Simion Dorina , 04 septembrie 2013

      Cine a facut si stie mai bine reteta sa o comenteze sa știm si noi dacă a iesit sau nu

    • Elena Toma , 04 septembrie 2013

      eu as pune prima foaie la cuptor sa o ia focul putin, pt a nu se incruzi si pt a suporta restul greutatii; apoi as pune merele fff scurse si as continua see you a doua foaie dupa care iar, as introduce tava in cuptor cinci minute sa o ia focul putin, apoi as pune ultimul strat si foaia; astfel, foile sunt toate , de temperatura , timpul de coacere este acelasi, adica 40 min. si toata lumea este multumita! incercat!

    • Victoria Stefanache , 04 septembrie 2013

      Sau, mai corect spus, e incompleta.

    • Dana Bercaru , 03 septembrie 2013

      Si se coc foile see you umplutura? nu prea cred/ trei foi deodata?

    • Elena Badea , 03 septembrie 2013

      Si cum ar trebui sa fie reteta Ella?

    • Mariana Simionescu , 03 septembrie 2013

      Ce bine arata! :)

    • deea

      deea (Chef de cuisine) , 07 mai 2012

      ce bine arata, felicitari!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

93 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Tanea

E ușoară dar la ce temperatura ce coace și câte minute numai autorul stie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Lidia cu ciocolata