Prajitura englezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura englezeasca

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 200 g de curmale
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 200 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 3 linguri de sirop de zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g cafea instant
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.

Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.

Mixam margarina cu zaharul brun pana devine pufoasa, adaugam vanilia si ouale unul cate unul. Fara a ne opri din mixat, adaugam siropul de zahar si mai apoi un praf de sare si nucile macinate. Adaugam piureul de curmale si amestecam bine cu o spatula, apoi faina si praful de copt(cernute).

Punem compozitia in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul pre-incalzit la 200ºC pentru 45 de minute.

Intre timp se pregateste caramelul: Punem la foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihlimbarului. Amestecam frisca si cafeaua. Cand caramelul e gata, turnam frisca toata o data peste el(cu grija sa nu ne stropim!) si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste.

Taiem feliute si servim `stropita` cu deliciosul caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise