autor:

getix

» » Prajituri

Prajitura desteapta

Autor: getix (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: getix (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
1 litru lapte, 9 oua, 200 g faina, 200 g unt topit, 250 g zahar, 5 pliculete zahar vanilat, 1 esenta vanilie, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.

Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.

Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.

Punem si esenta.



Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.

Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade. Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.



Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi. Se serveste pudrata cu zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă

32 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

78 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Loredana , 14 decembrie 2018

    Buna, ce dimensiuni are tava in care pui compozitia?

  • Cristina , 14 decembrie 2018

    Foarte buna!

  • getix

    getix (Maestru bucatar) , 06 ianuarie 2015

    Ma bucur ca iti place! Astept sa-mi spui cum a iesit.:)

    • Bianca Maria Adochitei , 01 ianuarie 2015

      Arata super bine o sancerc sa fac si eu

    • Bianca_Adochitei

      Bianca_Adochitei (Bucatar sef) , 01 ianuarie 2015

      Arata super bine o Sa ancerc Sa fac si eu

    • Paleacu Florica Florica , 29 decembrie 2014

      Foarte buna ,am facuto si eu

    • Alina Furcoi , 22 decembrie 2014

      arata foarte bine!

    • getix

      getix (Maestru bucatar) , 20 decembrie 2014

      Multumesc Valentina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014

      Imi place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 200 g unt topit
  • 250 g zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • putina sare

Raporteaza reteta

Loredana

Buna, ce dimensiuni are tava in care pui compozitia?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu caise si zmeura