prajitura de ciocolata cu crema

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
prajitura de ciocolata cu crema

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar zahar
  • 250 gr margarina cu gust de unt/sau unt
  • 2 pachete de ciocolata amaruie
  • 11/4 pahar de faina
  • 1 praf de copt
  • 250 ml de smantana de frisca.
  • 1praf de zahar vanilat.

Mod de preparare

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas cu apa care fierbe) sau in cuptorul cu micro unde la faza de dezghetare ca sa nu se arda. se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca.

in aceasta compozitie se adauga galbenusurile de la cele sase oua si se amesteca sa fie omogena.

albusurile se bat separat cu zaharul pina spuma este tare si se adauga treptat in miscari usoare ca sa fie o compozitie spumoasa dupa care se adauga faina si prafurile treptat ca compozitia sa fie in continuare spumosa.

se incalzeste cuptorul inainte la 180 de grade sa fie cald dar nu prea tare.

se toarna compozita intr-o tava potrivita care se unge cu putin ulei sa-u unt.

marimea de tava este 26 rotunda sau dreptunghiulara de 30.

se coace 30-40 de minute si se verifica cu o scobitoare daca este gata.

cit prajitura se coace punem pe un foc mic sa se incalzeasca smintina dar sa nu fiarba la care adaugam ciocolata bucatele si amestecam pina este omogena putem adauga 25 de grame de unt si crema este mai luciosa si gustoasa. se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste prajitura care a fost scoasa din cuptor si sa racit putin.

este usoara la facut eu o fac toata cu robotul care bate spuma .

se poate orna cu tot feluri de ornamente si este o prajitura pentru onomastica in special pentru copii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise