Prajitura cu visine, cocos si portocale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine, cocos si portocale

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • zahar dupa gust
  • ulei un praf de sare
  • faina de grau
  • coaja de portocala
  • o portocala curatata si facuta bucati
  • visine fara sambure
  • zeama de la visine
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • gris,nuca de cocos

Mod de preparare

Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider pina terminam restul compozitie.

Cu mixerul la rezolutie mica batem galbenusurile cu zahar dupa gust 6-7 liguri de zahar.

Se lasa la mixer si intre timp adaugam 3 linguri de ulei lasam sa se omogenizeze bine si treptat adaugam cate o lingura de faina si apoi cand ajungem la 3 linguri lasm sa se omogenizeze pina se imbina tot si adaugam praful de copt stinsa cu zeama de lamie si praful de sare apoi adaugam restul de ulei si faina tot treptat pina obtinem o compozitie cosistenta omogena si portocala razalita. Visinele le presarem cu gris la fel si portocalele.

Apoi spuma de albus cu cealalta o amestecam bine cu o lingura de lemn si asezam totul intr-o tava pe care am pus folie de copt dedesupt. Peste adaugam visinele si bucatile de portocala dam totul la cuptor pe care l-am incalzit inainte si lasam la copt pina cand se coace. Ca sa aflam daca s-a copt incercam cu o scobitoare. Dupa ce s-a scos tava o lasam sa se raceasca circa 10 minunte si cu zeama de visine insiropam prajitura si presaram apoi nuca de cocos peste o taiem in patratele si sa aveti pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise