Ingrediente
o jumătate Kg.vişine fără sâmburi, 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, praf de copt, zeamă de lămâie, zahăr pudră, unt pt uns tava
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.
În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.
Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.
Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!
Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.
O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.
Bon appetit!
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Ce frageda arata in poza !!!!!!, " Atat de frageda "
mihai (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Mmmm! Merge bine cu un pahar de iaurt rece. Felicitari!*****