Preparare blat:
1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.
2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.
Preparare crema:
1. Batem smantana pana se intareste, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si la urma branza ricotta.
Asamblare prajitura:
1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.
2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii