autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu piscoturi si mure

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Ingrediente
(forma cu diam.22 cm):, 20 buc piscoturi, 200 ml frisca lichida, un pahar sirop si fructe de mur (o mana de mure fierte cu o cana de zahar), 2 linguri de branza de vaci, 1 pachet de gelatina(10 g), 75 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se da 10-15 minute la frigider.
7-8 piscoturi se taie in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit, le mai taiem, fiecare jumatate pe lung si cu aceste jumatati subtiate decoram marginea formei, asezand una langa cealalta. Bucatile ramase se maruntesc cu ajutorul unui robot, apoi se amesteca cu ciocolata topita la bain marie, impreuna cu 2 linguri de frisca. Se amesteca bine cu o lingura, apoi turnam amestecul in forma si presam usor cu dosul lingurii, pana obtinem un strat uniform si bine tasat.
Mixam frisca bine, apoi adaugam branza, mixam, apoi adaugam si siropul cu mure, adaugam gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Turnama amestecul in forma, decoram cu un piscot, cateva mure proaspete si turnam sirop, in fir subtire, peste biscuitii care decoreaza marginea prajiturii. O dam la rece o ora, apoi se serveste rece!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • (forma cu diam.22 cm):
  • 20 buc piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • un pahar sirop si fructe de mur (o mana de mure fierte cu o cana de zahar)
  • 2 linguri de branza de vaci
  • 1 pachet de gelatina(10 g)
  • 75 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de vanilie