Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , - 8 oua, , - 150 g nuci macinate, , - 50 g faina, , - 150 g zahar tos, , - un plic praf de copt, , , , Ingrediente pentru crema:, , - 200 g unt, , - 150 g zahar pudra, , - 50 g nuca prajita si zdrobita, , - 20 ml cafea fiarta (cu zat), , - un plic vanilie, , , , Glazura, , - 1 plic glazura de cacao Dr.Oetker
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
20 voturi
Mod de preparare
Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt.
Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri rămase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita. Pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea.
Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura.
Ani Beleiu , 14 ianuarie 2016
cafea fiarta?
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013
Foarte bine arata prajitura. Blatul a iesit minunat, pufos. Blaturile cu nuca sunt tare gustoase. Multumim pt reteta!
Ramona Flutur , 09 noiembrie 2013
nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana
adriana gherman (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2013
În blat se pun şi 150 g nucă măcinată. Nuca măcinată compenseză făina. Cu nucă, blatul este mai puţin dens şi mai umed. Foarte bun.
Felicia Cucos , 01 noiembrie 2013
masura la faina ptr blat cum este? eu stiu ca la un ou se pune o lingura de faina,deci ai 8 oua 8 linguri de faina. ce fel de blat este cu 50 de grame de faina??? vreau raspuns. toata lumea stie ce inseamna un blat ptr tort,prajituri etc
Emilia Dobircau , 31 octombrie 2013
Bunaaaa !
Cocutza Ely , 29 octombrie 2013
nuca ai socotito,sau nu stii ca daca adaugi nuca nu mai adaugi la fel de multa faiana
Polea Amelian , 28 octombrie 2013
foarte buna
Pinti Violeta , 06 octombrie 2013
foarte buna si simplu de facut
Mihai Hrisca , 04 octombrie 2013
de unde galbenusuri in crema?