Prajitura cu ness

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 10 linguri de apa
  • 1 cana de zahar
  • 250 g faina
  • 100g cacao
  • Crema:200g Rama maestro
  • 200g zahar pudra(cel tos nu se va topi foarte greu)
  • 2 oua
  • 200ml frisca lichida
  • 4 lingurite de ness

Mod de preparare

Blatul:separam albusurile pe care le batem spuma de galbenusuri.Apa impreuna cu zaharul se pune pe foc,se da in clocot si apoi se toarna in fir subtire peste albusuri,amestecandu-se incet de sus in jos cu o lingura de lemn.

Se adauga treptat galbenusurile,apoi faina in ploaie si cacao.

Intr-o tava de 40/50cm se unge cu ulei si apoi tapetata cu faina(se poate folosi hartie pentru cop) se pune compozitia si se da la cuptor (incins la 180 grade) pentru 40 min.

Crema:intr-un bol se pune untul impreuna cu galbenusurile si zaharul amestecandu-se bine pana se topeste untul,iar zaharul nu se mai simte

Albusurile se bat spuma si se adauga in bol amestecandu-se.Frisca batuta bine se pune peste restul de crema,iar la sfarsit nessul.

Blatul racit se taie si se umple cu crema obtinuta pana deasupra blatului,ornand apoi cu ciocalata rasa sau glazura(dupa preferinta).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise