1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma groasa care nu curge din vas.
2. In alt vas amestecam galbenusurile cu sarea, apoi adaugand pe rand uleiul, esenta de vanilie, morcovul ras pe razatoarea mica, laptele si jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Pentru amestecat ingredientele nu folosim mixerul ci doar o spatula sau o lingura. Adaugam apoi, amestecand incet, alternand cate o lingura din albusul batut spuma si cate o lingura de faina pana terminam tot albusul si toata faina. La urma, amestecand incet, adaugam fulgii de ciocolata sau ciocolata neagra rasa pe razatoarea mare.
3. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni aproximative 24-26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc moderat) aproximativ 50-55 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este nevoie o mai tinem 5-10 minute la foc mic.
4. Scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar. O lasam sa se raceasca complet si inainte de servire o pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii