autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Blat, , 330 g faina, 100 g migdale tocate, 115 g zahar, 300 ml apa calduta spre fierbinte, 50 ml ulei, 2 lg dulceata de pere, coaja de la 1/2 lamaie, 1 lgt praf de copt, 1 si 1/2 lgt otet alb, , , Decor, , Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida), fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata = blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii

  • dantes (Chef de cuisine) , 08 august 2018

    Buna prajitura

  • NELU SOVAR , 08 august 2018

    OK, POFTA MARE

  • M , 17 noiembrie 2017

    Nu inteleg cum ai facut laptele ala sa arate ca o frisca. Ce este mai exact și u de se poate gasi.

    • Mihaela Ella , 17 februarie 2015

      bun bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

dantes (Chef de cuisine)

Buna prajitura

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Spuma de zmeura