Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios.
Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.
Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.
Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii