Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.
Eu pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza (ambele retete le am de la cumnata mea).
Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii