Ingrediente
blat:, - 8 oua, - 8ls apa, - 16ls zahar(de preferinta pudra), - 16ls faina, - 1lamiie/portocala-coaja, - 1 praf copt, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, - 200ml lichid pentru insiropat blaturi, (ori si ce,numai deschis la culoare sa fie.Din pacate mi-e mi-au baut baietii zeama de la compot si am zis ca nu-i nimc o sa amestec lapte+ vanilie,dar si aici m-am impidecat ca nu mai aveam vanilie in casa.Dar ce mi--a trecut prin caßsa caramelizez usor putin zahar + lapte.Dar caramelul a iesit ceva mai inchis ca nu am putut fii atenta si asa, am patat putin blaturile.Nu a iesit deloc rele la gust, dar vizibil nu tocmai apetitlich), , crema:, - 1l/kg de iaurt cu gust de piersici, (eu am cumparat de la Lidl iaurt cu piersici/maracuja), - 6 foi de gelatina, - 100g zahar-optional(eu am pus deoarece piciul meu cel mic, ultima data cind am facut o asemena praji. a zis ca nu-i place crema ca nu este destul de dulce), - 2 doze mari de compot de piersici, ( numarul de piersici din doze a fost exact cit trebuia sa acopere prajitura.Dar cine doreste nu trebuie sa pua jumatatile de piersici intregi si nici 2 doze.Piersicile se pot taia marunt si amesteca in jaurt.Sau in loc compot de persici se poate folosi cimpot de caise.Sint mai micute si mai uosr de papat/taiat)., - 100ml lichid pentru fpile de gelatina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Lichidul se incalzeste max. 40°C si faile de gelatina bine stoarse se amesteca pe rind in lichidul cald pina se topesc.
Daca cumva lichidul nu este destul de cald,sau se raceste intr-e timp si gelatina nu este fluida,sau nu pooate deveni fluida.
Recipientul cu lichid+ gelatina se introduce in alt recipiend cu apa calda si se amesteca pina ce gelatina devine lichida.
Iaurtul se amesteca cu zaharul(daca se pune) si cu gelatina si se pune pentru 10 min. la congelator.
Se scoate se amesteca si jumatate se toarna peste blatul din tava.
Se aseaza piersicile deasupra si se acopera cu restul cremei de jaurt.
Deasupra se aseza a doua jumatate de blat si totul se introduce la frigider pentru cel putin 3 ore.Eu am lasat peste noapte.
Prajutura se potioneaza ,se presara cu zahar pudra si daca se doreste se poate decora sau servi linga si frisca.
Laura S. (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Hallo Lumi! In primul rind multumesc pentru complimentele/raspunsurile la retelele postate de mine! Din pacate eu nu folosesc gelatina granulata/praf.Dar te poti orienta dupa instructiunile scrise pe pac.De ex. in reteta am scris 1l/kg.de iaurt. Sper ca te-am putut cit de cit ajuta. Iti doresc multa bafta la incercat si o zi plina de succese in continuare!!! Laura S.
lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010
e deosebit ! Asa cum ne-ai invatat tu, Laura sa ne oferi lucruri deosebite! Am o nelamurire:ce gramaj e la gelatina?(noi avem gelatina praf)