Prajitura cu cafea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cafea

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 10 linguri cafea preparata
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • Pt. glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Mod de preparare

Pregatesti asa:

Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri de cafea; apoi se adauga nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.

Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

dai la copt circa 30 de minute.( se verifica cu scobitoarea)

Siropul se pregateste asa:

Se caramelizeaza 4 linguri de zahar si se stinge cu apa apoi se mai pune 2 linguri de zahar la fiert.

Glazura se face asa:

Pe un vas se pune pe foc apa, zaharul, cacao, untul lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.

Cand blatul s-a racit , se insiropeaza si apoi se pune glazura.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise