Placinta cu spanac si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac si branza

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 500 gr.făina
  • drajdie,sare,oregano
  • cca.60 ml.ulei
  • apa claduta
  • pt.compozitie:
  • 1 kg.spanac proaspat
  • 2 ouă
  • 1 lingura untură
  • cca.300.gr.branza telemea
  • mărar(optional)
  • 1 legătura ceapa verde

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei,apoi se pune compozitia care se prepară astfel:

Se spală spanacul si se rupe fără să îl opariti.se amesteca spanacul cu ouale,branza sfaramata,ceapa verde tocata marunt(se poate si cu ceapa uscată),mărarul tocat.

Pe prima foaie se presară pesmet,apoi se pune compozitia de spanac cu branza,apoi se pune cea de-a doua foaie,se presează pe margini usor cu degetele şi se crestează din loc in loc cu cutitul pt.a creste.

Se bat 2 galbenusuri cu putina apă,in care se amesteca putin chimen daca doriti,si se unge plăcinta.

Se da la foc moderat cca.30 minute.

Este foarte gustoasă si cu lobodă,pregatită in acelasi mod,daca gasiti loboda pe piată.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise