autor:

Truedelights

» » Prajituri

Placinta cu mere

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 8 linguri zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri ulei, 4 linguri lapte, un praf de sare, o lingurita praf de copt, , Umplutura:, 6 mere potrivite, 3 linguri ulei, 4 linguri zahar, 3 linguri scortisoara, cateva stafide

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura.:
Se rad merele si se pun la calit impreuna
cu uleiul si zaharul.
Cand s-au inmuiat se opreste focul
si se adauga scortisoara si stafidele.

Pentru blat facem asa:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem bine albusurile cu zaharul.
Facem o maioneza din galbenusuri si ulei, pe care o amestecam
apoi cu albusurile .Adaugam si restul ingredientelor si amestecam usor.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si o coacem
aprox. 10 minute.
Scoatem tava si intindem umplutura de mere, apoi restul de aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Crusta: Se amesteca faina, zaharul, sare, praful de copt si untul rece taiat cubulete, prin frecare

34 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Irina_Geo (Maestru bucatar):

    am facut prajitura, nu ii pot spune placinta caci nu este deloc ca placinta traditionala facuta de mama sau de bunicutele de la tara. ce am observat la reteta ei este ca nu a pus faina la blat...probabil a uitat. am pregatit prajitura cu cantitati duble, arata super bine, are un gust foarte bun, nu i-am adaugat stafide, ci nuca putin coapta. nota 10!

  • 17 comentarii

  • Pica Flori , 18 octombrie 2013

    Sunt necesare 8 linguri cu faina. http://truedelights.ro/2010/04/26/placinta-cu-mere/

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

    Sunt necesare 8 linguri cu faina. Dintr-o eroare, probabil, a disparut acest ingredient din datele retetei.

  • Geanyna Crystyna , 18 octombrie 2013

    Faina cat pune??

    • dendi , 18 octombrie 2013

      blat fara faina?este,e adevarat dae nu suntm jamie oliver

    • Rodica Ticala , 17 octombrie 2013

      o sa in, si eu

    • Magdalena Bereczki , 17 octombrie 2013

      faina cat????

    • magdalena , 17 octombrie 2013

      faina cat?????

    • Madalina Matei , 17 octombrie 2013

      Nu se pune faina?

    • Angelo Romano , 17 octombrie 2013

      si dupa ce se pune restul de aluat?

    • Clara Popa , 17 octombrie 2013

      deci....cata faina?

    • Popescu Daniela , 17 octombrie 2013

      unde este faina ? cat se pune?

    • grati , 30 august 2013

      deci,cata faina se pune?

    • Silvia Zmaranda , 17 iunie 2013

      Raisa Banea, felicitari pt.comentariu, ai mare dreptate!

    • Virginia , 15 iunie 2013

      As vrea sa incerc reteta, dar va rog spuneti-mi ce cantitate de faina sa pun la cntitatile mai sus mentionate.

    • Raisa Banea , 15 iunie 2013

      Pe vremea mea, si stiu e spun ca am aproape 57 de ani, mierea era de cateva feluri: de salcam si poliflora! De salcam este mierea aceea aproape alba iar poliflora este mierea normala la culoare! Deci ma lasati see you miere de rozmarin si alte rahaturi! Crezi ca albina se duce si aduce numai de rozmarin cand alaturi poate este o tarla de trandafiri? Nu mai mintiti lumea! Si ar mai fi bine sa nu o mai aromati see you toate aromele: de rozmarin, de tei, etc. Nu poti sa spui ca asa de tare a evoluat albine sau poate si-a luat GPS! NU MAI STITI CE SA FACETI CA SA NE MINTITI SA NE LUATI BANII!

    • danat , 15 iunie 2013

      faina nu punem???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 mere potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri scortisoara
  • cateva stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Truedelights (Chef de cuisine)

Sunt necesare 8 linguri cu faina. Dintr-o eroare, probabil, a disparut acest ingredient din datele retetei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura desteapta si mai desteapta