Ingrediente
Aluat:, 400gr faina, 200gr unt, 4 linguri apa rece, 1 lingurita zahar, 1 varf de lingurita sare, Umplutara:, 500gr branza vaci dulce, 100gr stafide, 5 linguri zahar, 1 ou, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie, esenta vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
35 voturi
Mod de preparare
2.Aluatul se imparte in doua parti, una se intinde si se pune in tava, iar cealalta se intinde, se taie fasii lungi, ea urmeaza a fi impletita pentru aspect.
3.Pentru umplutura se bate oul, se adauga zaharul, esenta de vanilie, branza, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Se omogenizeaza.
4.Se aseaza umplutura peste prima foaie in tava si se impletesc fasiile deasupra si se ung cu ou batut.
5.Se pune tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa 1h. La sfarsit se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Pofta buna!
Gabriel Voicu , 24 octombrie 2014
Daca vi se pare un chin ca sa impletiti , puneti fasiile de coca pe un sens , ungeti aceste fasii cu ou putin batut apoi asezati celelalte fasii ca sa va iasa gratarul fara impletitura . Oul lipeste .Puteti pune aceasta umplutura si intr-o coca ca de cozonac . fasiile le puteti face cat de inguste vreti.
Ana Copilu , 22 octombrie 2014
cum se fac impletiturile?!!!!!!!!!!!!!??????????????
Aneta Roscaneanu , 22 octombrie 2014
Cum se fac inpletiturile
anita , 22 octombrie 2014
Cum se fac inpletiturile
Elena , 22 octombrie 2014
arata f bn, doar ca eu as fi uns "grilajul" cu ou sa luceasca.
Victorita Iordache , 26 septembrie 2014
da! cred ca se merita incercata
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012
O minunatie...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte frumoasa! Felicitari si toate stelutele, am salvat reteta.
Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Multumesc mult pentru incurajarile voastre!!! Sper sa incercati reteta si sa va placa!!!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Am sa incerc cat de curand,e usor de facut si este delicioasa! stelute!
husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Mi-a placut mult,reteta ta.Prezentarea e de nota 10;ai,de la mine 5 stelute !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Arata foarte bine si cred ca este la fel de delicioasa!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Arata minunat!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Tare bine mai arata...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Un deliciu...ai votul meu.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010
Arata tare frumos,si cred ca este si tare buna.