Ingrediente
Pt blat:, 1 kg faina, 400-500 ml apa calda, 2 plicuri drojdie uscata, o lgta de zahar, o lgta de sare, 4 lg ulei de masline, Pt sosul de rosii:, 2 cepe, 2 lg faina, 500 ml pasta/bulion de rosii, oregano, busuionc, sare, ulei, Pt topping:, 1 piept de pui, piper, curry, sare, praf de usturoi, o conserva de ciuperci/ciuperci proaspete, mozzarela, masline
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Se amesteca cu faina, sarea, uleiul si apa.
Se framanta pana iese un aluat consistent, dar nu beton.
Se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleza volumul.
Sosul de rosii: cepele se taie pestisori/julien si se calesc cu sare, ulei si putina apa.
Separat intr-un castron amestecam faina cu sosul de rosii si condimentele. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sosul si mai fierbem 5-10 min.
Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il gatim intr-o tigaie incinsa, cu 2 lg de ulei, si condimentele pt aprox. 15 min, pana apa a scazut si incepe sa se prajesca umpic.
Ciupercile le scurgem de zeama/le taiem fasii daca sunt proaspete.
Cand blatul a crescut, rupem o bucata din el, o intindem cu sucitorul, o punem in tava. Blatul il ungem cu sos, presaram mozzarela rasa, punem pieptul de pui, ciupercile si masline.
Se da la cuptorul preincalzit pt 20 de min.
Pofta buna!