Ingrediente
-500 gr pasat, -2-3 capatani de varza murata, -2 cepe potrivite, -2 morcovi, -¼ telina, -sare, piper, , -boia iute,, -cimbru, -500 ml bulion, -150 ml ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
8 voturi
Mod de preparare
Se pregateste pasatul care se spala bine in 2-3 randuri de apa si apoi se stoarce.
Ceapa se taie marunt iar morcovul si telina se dau prin razatoarea mica.
Ceapa taiata se caleste in ulei pana sticleste. Peste ceapa calita se adauga treptat pasatul, morcovul si telina si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se condimenteaza dupa gust. Compozitia se lasa la rece un sfert de ora. (daca se doreste in compozitie se pot adauga si ciuperci).
Se pregatesc sarmalele de forma si marimea dorita si se cladesc intr-o oala si se acopera cu varza taiata marunt. Peste sarmale se toarna o compozitie pregatita din zeama de varza pastrata la care se adauga apa, bulionul si 50 ml de ulei, pana sunt acoperite. Se pune la fiert la foc domol circa doua ore se completeaza cu zeama pana sunt bine fierte. Se servesc calde.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010
Bună reţetă de făcut acum în post! S-a reţinut.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Interesanta reteta!