autor:

Georgiana Cosac

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Piftie de porc

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
2 ciolane de porc (circa 2 kg), 1/4 kg sorici sau 2-3 picioare de porc, o ceapa (50 g), 5-6 catei de usturoi, 10 boabe piper, o lingurita rasa sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet de apa. Carnea se pune la fiert cu apa rece (sa treaca cu 7-8 cm peste nivelul ei) si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga (se scoate cand s-a inmuiat). Ca sa nu se tulbure, piftia se fiebe chiar de la inceput la foc mic, in clocote abia perceptibile, cu capacul tras putin la o parte. Timpul de fierbere trebuie sa fie de 4-5 ore, ca sa se desprinda bine carnea de pe oase si lichidul sa scada pana la nivelul carnii. Se adauga usturioul pisat si se potriveste sarea.
Se curata carnea de pe oase si se repartizeaza in castronele, dupa care se acopera cu zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am

3 voturi    1 comentariu
5h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Mia , 03 ianuarie 2020

    ...sunt extrem de grase...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2015

    Ai scris ca se fierbe de la inceput pe foc mic , pentru ca sa nu fie tulbure. Inseama ca ce se vede in poza este grasimea care trebuia luata de pe piftie. Asa era mult mai clara, mai limpede...

  • Ghica Mariana , 04 ianuarie 2015

    cam asa ceva

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E foarte buna !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Buna,buna,buna....Astept Craciunul!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • 2 ciolane de porc (circa 2 kg)
  • 1/4 kg sorici sau 2-3 picioare de porc
  • o ceapa (50 g)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10 boabe piper
  • o lingurita rasa sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

130 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

222 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Mia

...sunt extrem de grase...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CIUPERCI