autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Pasteis de urdã (traditional portughez)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
400 gr. aluat foietaj din comert, 1 ou, Crema:, 300 gr. Creme de Pasteleiro, 200 gr. urdã, scortisoarã pudrã, Decor:, fulgi de migdale sau seminte de pin, zahãr pudrã optional

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

8 voturi

Mod de preparare

1)Se intind foile.
Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.
2)Creme de Pateleiro:
Se fierbe 250 ml. de lapte.
Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul de sare.Toarnã incet peste laptele fierbinte, dã la foc mic, amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Aceastã cremã se foloseste mult in bucãtãria portughezã,la foietaje, tarte de fructe...

3)Amestecã crema cu urda.
Pune o lingurã de umpluturã peste fiecare cerc, iar deasupra scortisoarã.
Bate oul intreg, si unge in jur.
Impãturã, si unge cu restul de ou fiecare pastel.
Deasupra presarã semintele de pin sau migdale si dã la copt.
Se poate pune zahãr pudrã, physalis...florii...
Special pt. iubitori de brânzeturi!
Sotul adorã urda,asa cã incerc mai multe retete...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteis de urdã (traditional portughez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Bune,bune si imi plac ca nu sunt prea dulci.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Delicioase si elegante!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte gustoase!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Arata bine si cred ca este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

8 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • 1 ou
  • Crema:
  • 300 gr. Creme de Pasteleiro
  • 200 gr. urdã
  • scortisoarã pudrã
  • Decor:
  • fulgi de migdale sau seminte de pin
  • zahãr pudrã optional

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Bune,bune si imi plac ca nu sunt prea dulci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Merdenele cu branza